Ensi viikolla vieraskynässä Laura Rantavuori

 

Laura Rantavuori, KT, luokanopettajana toimiva lehtori Tampereen yliopiston normaalikoulussa.

 

Laura toimii Tampereen yliopiston normaalikoulussa alkuopetuksen lehtorina. Työssään hän kouluttaa tulevia luokanopettajia opetusharjoittelun ohjaajana ja toimii ekaluokkalaisten luokanopettajana. Tutkimusalueen intohimona ovat esiopetuksesta kouluun siirtymään liittyvä tutkimus ja institutionaalisella rajavyöhykkeellä toteutettava moniammatillinen yhteistyö. Lisäksi Laura toimii varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen opettajien täydennyskouluttajana joustavan esi- ja alkuopetuksen teemoista.

Lauran väitöstutkimuksen Kohti relationaalista asiantuntijuutta joustavassa esi- ja alkuopetuksessa (Rantavuori, 2019) tavoitteena oli tunnistaa, millaisia uusia toiminnan muotoja esiopetuksen ja koulun rajavyöhykkeellä luotiin sekä millaisia resursseja ja esteitä moniammatilliset tapaamiset tuottivat relationaaliselle asiantuntijuudelle. Relationaalisessa asiantuntijuudessa asiantuntijuuden ajatellaan rakentuvan ammattilaisten keskinäisissä suhteissa heidän ratkaistessaan yhdessä käytännön ongelmia (Edwards, 2010; 2011). Relationaaliseen asiantuntijuuteen liittyy taito oppia muilta ja oman asiantuntijuuden antaminen muiden käyttöön. 

Tällä hetkellä Laura on mukana kansainvälisessä Inclusive Transitions across the Early years – tutkimushankkeessa, jota johtaa Suomessa prof Kirsti Karila. Tutkimushankkeen tavoitteena on nostaa laajalti esiin onnistuneita siirtymäkäytäntöjä. Yhtenä tulevaisuuden tavoitteena on kasvattaa hyvinvointia ja oppimismahdollisuuksia lapsille ja perheille tuottamalla inklusiivisia siirtymäkäytäntöjä esiopetuksesta kouluun. Lisäksi Laura on mukana ECEPP: Varhaiskasvatuksen instituutiot, politiikat ja käytännöt –tutkimusryhmässä Tampereen yliopistossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s