Näin toimimme

TVK-blogissa julkaisemme varhaiskasvatukseen liittyvää tutkittua tietoa. Tarkoituksena on tuoda tutkittu tieto kaikkien saataville ja samalla mahdollistaa teemoihin syvemmän perehtymisen. Meillä ei ole kriteerejä vierailijoille, mutta julkaisujen tulee täyttää tietyt normit. Tämän vuoksi meidän vierailijat valikoituvat usein tutkijoista tai muista asiantuntijoista.

Julkaisemme joka perjantai klo 12. Vietämme kuitenkin joululomaa sekä heinäkuussa huokailemme hellettä.

Blogin työryhmä vastaa blogin ylläpidosta, yhteistyöstä vieraskynäilijöiden kanssa ja julkaisujen kirjoittamisesta.

Työryhmän jäsenet:

IMG_2844

Suvi Kettumäki

Olen varhaiskasvatuksen opettaja ja varhaiskasvatuksen maisteri. Työskentelen Helsingin kaupungilla varajohtaja ja olen tällä hetkellä hoitovapaalla.

Intohimonani on varhaiskasvatus ja tavoitteena tehdä päiväkodista laadukas paikka jokaiselle lapselle.

LinkedIn: Suvi Kettumäki
Twitter: @SuviKettumaki

Muita kirjoituksiani:
Pienet lapset valtaa käyttämässä
Leikin taikaa – matkalla maailman ympäri
Leikki lasten valtastrategioiden harjoittelukenttänä


IMG_2348

Samuli Ranta

Yliopistotutkija ja kouluttaja. Tällä hetkellä työskentelen Itä-Suomen yliopistossa. Koulutukseltani olen liikuntaneuvoja, varhaiskasvatuksen opettaja sekä kasvatustieteen tohtori. Olen kiinnostunut oppimisprosessissa erityisesti lapsen kokemuksesta sekä oppimisilmapiiristä.

Väitöstyössäni Positiivinen pedagogiikka suomalaisessa varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olen tutkinut päiväkodin opetussuunnitelmien toteuttamista ja toteutumista. Jatkotutkimukseni liittyvät erityisesti tiimityöhön sekä varhaiskasvatuksen pedagogiikkaan.

LinkedIn: Samuli Ranta
Twitter: @Hraranta


eeva karoliina seppänen

Karoliina Seppänen

Olen kasvatustieteen maisteri, erityisopettaja, sekä varhaiskasvatuksen opettaja.  Työskentelen laaja-alaisena erityisopettajana alkuopetuksessa ja olen toiminut vuosia varhaiskasvatuksen opettajana. Koulutan myös satunnaisesti ammatillisen opetuksen oppilaita kasvatuksen- ja opetuksen sisällöissä.

Työssäni haluan laajentaa aikuisten ymmärrystä lasten kokemusmaailmasta ja näkökulmasta.

LinkedIn: Karoliina Seppänen
Twitter: @ekseppa