Näin toimimme

 

TVK-blogissa julkaisemme varhaiskasvatukseen liittyvää tutkittua tietoa. Tarkoituksena on tuoda tutkittu tieto kaikkien saataville ja samalla mahdollistaa teemoihin syvemmän perehtymisen. Meillä ei ole kriteerejä vierailijoille, mutta julkaisujen tulee täyttää tietyt normit. Tämän vuoksi meidän vierailijat valikoituvat usein tutkijoista tai muista asiantuntijoista.

Julkaisemme joka perjantai klo 12. Vietämme kuitenkin joululomaa sekä heinäkuussa huokailemme hellettä.

Blogin työryhmä vastaa blogin ylläpidosta, yhteistyöstä vieraskynäilijöiden kanssa ja julkaisujen kirjoittamisesta.

ISSN 2737-3665

Työryhmän jäsenet:

IMG_2844

Suvi Kettumäki

Olen varhaiskasvatuksen opettaja ja varhaiskasvatuksen maisteri. Työskentelen Helsingin kaupungilla varajohtaja ja olen tällä hetkellä hoitovapaalla.

Intohimonani on varhaiskasvatus ja tavoitteena tehdä päiväkodista laadukas paikka jokaiselle lapselle.

LinkedIn: Suvi Kettumäki
Twitter: @SuviKettumaki

Muita kirjoituksiani:
Pienet lapset valtaa käyttämässä
Leikin taikaa – matkalla maailman ympäri
Leikki lasten valtastrategioiden harjoittelukenttänä


IMG_2348

Samuli Ranta

Yliopistotutkija (Itä-Suomen yliopisto) ja kouluttaja/luennoitsija. Koulutukseltani olen liikuntaneuvoja, varhaiskasvatuksen opettaja sekä kasvatustieteen tohtori. Olen kiinnostunut oppimisprosessissa erityisesti lapsen kokemuksesta sekä oppimisilmapiiristä. Tällä hetkellä tutkimusintressini painottuvat varhaiskasvatuksen pedagogiikkaan sekä tiimityöhön.

Väitöstyössäni Positiivinen pedagogiikka suomalaisessa varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olen tutkinut päiväkodin opetussuunnitelmien toteuttamista ja toteutumista. Jatkotutkimukseni liittyvät erityisesti tiimityöhön sekä varhaiskasvatuksen pedagogiikkaan. Julkaisuni löydät osoitteesta https://uefconnect.uef.fi/henkilo/samuli.ranta/

Kouluttajasivut: WeLeEdu/Samuli Ranta
LinkedIn: Samuli Ranta
Twitter: @Hraranta

Marika Matengu

Yliopisto-opettaja. Työskentelen Oulun yliopistossa opettajankouluttajana. Aikaisemmin olen toiminut pitkään kehitysyhteistyössä, koordinoiden hankkeita eteläisen Afrikan konteksteissa. Koulutukseltani olen luokanopettaja ja kasvatustieteen tohtori. Minua kiinnostaa oppimisen oikeudenmukaisuus, yhdenvertaisuus ja merkityksellisyys moninaistuvassa ja globaalissa maailmassa erityisesti varhaiskasvatuksen näkökulmasta.

Väitöskirjassani Kohti oikeudenmukaista esiopetusta Namibian maaseudulla olen tutkinut varhaisen oppimisen mahdollisuuksia ja haasteita oppimisen kriisien keskellä. Jatkotutkimukseni keskittyy erityisesti globaalin pohjoisen ja globaalin etelän yhteistyöhön opetuksen mahdollisuuksien ja haasteiden kohtaamisessa.

LinkedIn: Marika Matengu 

Lotta Eloranta

Olen varhaiskasvatuksen opettaja ja viittä vaille valmis kasvatustieteen maisteri. Työskentelen opena helsinkiläisessä päiväkodissa ja tällä hetkellä olen hoitovapaalla. Varhaiskasvatuksessa minua kiinnostaa erityisesti lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen tukeminen sekä oppimisen ilon ja innon sytyttäminen.

LinkedIn: Lotta Eloranta

Twitter: @lottaeloranta

——————————————————————————————

Karoliina Seppänen

Olen varhaiskasvatuksen maisteri ja erityisopettaja. Työkseni koulutan koulunkäynninohjaajia ja lähihoitajia varhaiskasvatukseen ammatillisessa oppilaitoksessa. Olen kiinnostunut erityispedagogiikan, varhaiskasvatuksen, työhyvinvoinnin  ja osallisuuden tematiikasta.

LinkedIn: Karoliina Seppänen