Ensi viikolla vieraskynässä Kaisu Peltoperä

Kaisu Peltoperä

Toimin tällä hetkellä tutkijatohtorina Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnassa SOSUS Lapset, perheet ja sosiaalinen kestävyys profilointialueella. Aikaisemmin olen työskennellyt varhaiskasvatuksen opettajana ja yliopistonopettajana varhaiskasvatuksen opettajankoulutuksessa. Olen tutkimuksissani syventynyt varhaiskasvatuksen vuorohoidon maailmaan ja kouluttanut vuorohoidon työntekijöitä moninaisista vuorohoidon ja varhaiskasvatuksen teemoista.  Väitöskirjassani (Peltoperä 2021) tutkin epätyypillisinä aikoina työskentelevien vanhempien ja varhaiskasvatuksen työntekijöiden vuorohoidolle antamia merkityksiä ja ihanteita sekä pedagogiikan toteuttamista vuorohoidossa. Katselen varhaiskasvatuksessa olevaa lasta laajasta perspektiivistä, kuten millaisia yhteiskunnallisia palveluja on tarjolla, miten vanhempien työelämään osallistuminen näkyy lapsen arjessa. Tämänhetkisenä tutkimuskohteenani on lasten varhaiskasvatussiirtymät, kuten päivittäiset siirtymät erityisesti vuorohoidon arjessa sekä pitkittäiset siirtymät varhaiskasvatuksesta esiopetukseen ja kouluun. 

Yksi vastaus artikkeliiin “Ensi viikolla vieraskynässä Kaisu Peltoperä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s