Vieraskynässä ensi viikolla Suvi Varvemaa (kuvassa), Anna Heinonen, Riku Grundström ja Riikka Leinonen

Kirjoittajista…

Suvi Varvemaa on kasvatustieteiden maisteriopiskelija Helsingin Yliopistossa. Suvi työskentelee varhaiskasvatuksen opettajana ja yksikön varajohtajana, ja on kiinnostunut johtajuuden teemoista sekä pedagogiikan kehittämisestä.

Anna Heinonen

Anna Heinonen on kasvatustieteiden maisteriopiskelija Helsingin Yliopistossa ja työskentelee varhaiskasvatuksen opettajana Helsingin kaupungilla. Pro gradu- tutkielmassaan Anna tutkii positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen kytkeytymistä varhaiskasvatuksen pedagogiseen systeemiteoriaan.

Riku Grundström

Riku Grundström on kasvatustieteiden maisteriopiskelija Helsingin yliopistosta, opintolinjana varhaiskasvatus. Tällä hetkellä Riku työskentelee varhaiskasvatuksen varajohtajana helsinkiläisessä varhaiskasvatusyksikössä ja tekee Pro gradu-tutkielmaa pedagogisesta johtajuudesta varhaiskasvatuskontekstissa.

Riikka Leinonen

Riikka Leinonen on Helsingin yliopistosta valmistuva kasvatustieteiden maisteri. Riikka työskentelee Helsingissä varhaiskasvatuksen opettajana ja yksikön varajohtajana ja on kiinnostunut varhaiskasvatuksen työkulttuurista ja varhaiskasvatuksen henkilöstön hyvinvoinnista.

Ensi viikolla luvassa…

Tekstissä pohdimme sukupuolisensitiivistä kasvatusotetta suomalaisessa varhaiskasvatuskontekstissa. Käymme läpi varhaiskasvatuksen asemaa niin sosialisaatioprosessin toteuttajana kuin arvoja välittävänä kasvatusinstituutiona. Käsittelemme sukupuolisensitiivisyyttä suhteessa varhaiskasvatushenkilöstön kasvatus- ja opetustehtävään, toimintaan ja sisäisiin prosesseihin lasten kasvun tukijana. Kirjoituksen tarkoituksena on auttaa pohtimaan varhaiskasvatustyössä piileviä sudenkuoppia ja kehittämään omaa toimintaansa sukupuolisensitiivisemmäksi. Kirjoitamme siitä, kuinka olennaista niin yhteiskunnallisesti kuin yksittäisen lapsen kehityksen ja yhdenvertaisuuden toteutumisen kannalta on, että varhaiskasvatuksen henkilöstö on itsereflektoivaa ja toimintaansa alati kehittävää. Tavoitteena on, että kirjoitusta lukeva herää pohtimaan omaa toimenkuvaansa ja siihen liittyviä käsityksiä, sekä synnyttää ajatustason konflikteja, jotka lopulta asettavat liikkeelle toimintaa kehittäviä prosesseja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s