Ensi viikolla vieraskynässä Kaisa Pihlainen

Kaisa Pihlainen

Kaisa Pihlainen on kasvatustieteen tohtori, joka työskentelee tutkijatohtorina Itä-Suomen yliopiston Kasvatustieteiden ja psykologian osastolla (tenure track, erityispedagogiikka). Hän on osallistunut varhaiskasvatuksen kehittämishankkeisiin, joissa on tutkittu ja kehitetty teknologia-, ympäristö- ja sanataidekasvatusta sekä moniammatillista yhteistyötä. 

Blogikirjoitus pohjautuu kahteen artikkeliin, joissa käsitellään lasten osallistumista varhaiskasvatuksen arviointiin. Lasten osallistuminen tapahtui keskustelutilanteissa, joissa lasten huoltajat kirjoittivat ylös lasten näkemyksiä varhaiskasvatuksen mukavista ja kurjista asioista. Tutkimusaineisto on kerätty ennen koronapandemiaa. Lasten kokemuksia voidaan hyödyntää varhaiskasvatuksen prosessi- ja rakennelaadun parantamisessa. Lisäksi blogikirjoituksessa peräänkuulutetaan perhelähtöisen toiminnan vahvistamista niin varhaiskasvatuksessa kuin sen kehittämisessä tutkimuksen keinoin. 

Tutkimusartikkelit löytyvät seuraavien linkkien takaa: 

Lasten mukavina pitämät asiat varhaiskasvatuksessa: https://jecer.org/wp-content/uploads/2019/10/Pihlainen-Reunamo-Karna-issue8-1.pdf

Lasten kielteisinä pitämät asiat varhaiskasvatuksessa: https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/03004430.2020.1801667

Yksi vastaus artikkeliiin “Ensi viikolla vieraskynässä Kaisa Pihlainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s