Ensi viikolla vieraskynässä Marita Neitola

Näin Marita Neitola kertoo itsestään: olen KT, yliopistonlehtori Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksella, Rauman campuksella. Päätehtäväni lehtorina on erityisopettajien koulutus ja opetus sekä erityispedagogiikan sivuaineopetus. Olen myös työnohjaaja. Taustaltani olen varhaiskasvatuksen opettaja, luokanopettaja ja erityisopettaja. Ennen yliopistoa ehdin tehdä töitä kentällä reilut 20 vuotta. Olen ollut myös ammattiyhdistysaktiivi ja toiminut ay-toiminnassa eri tehtävissä; ikuinen maailmanparantajakin taidan olla. Laulan Pokka pitää-kuorossa Turussa. Tällä hetkellä johdan kehittämis- ja tutkimushanketta nimeltä RINNALLA – Taide- ja kerrontalähtöinen mentoritoiminta lasten sosiaalisemotionaalisten taitojen oppimisen tukijana varhaiskasvatuksessa. Olen innostunut myös voimauttavasta valokuvasta.

Ensi viikolla luvassa… 

Käsittelen blogissa Varhaiserityiskasvatuksen tila-selvityksen (Pihlaja & Neitola), joka koostuu kuntakyselystä ja Suomen varhaiskasvatuksen erityisopettajat Sveot ry:n jäsenkyselystä tuottamaa tietoa siitä, millaisia kokemuksia kolmiportaisesta tuesta ja sen toteutumisesta varhaiskasvatuksessa (0-5 vuotiaiden lapset) on.  Vastaukset on koottu kolmen suuresta kunnasta, ja tulokset ovat luonteeltaan alustavia. Kuntakyselyssä 80 kuntaa ilmoitti, että heillä on käytössä kolmiportainen tuki myös varhaiskasvatuksessa, ei pelkästään esiopetuksessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s