Ensi viikolla vieraskynässä Marjaana Larpa

Marjaana Larpa toimii opetus- ja kulttuuriministeriössä juristina varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen osastolla. Oikeustieteellisen pro gradu -työn hän kirjoitti vuonna 2018 lapsivaikutusten arvioinneista lasten perus- ja ihmisoikeuksien edistäjänä.

Ensi viikon tekstistä Marjaana kertoo näin:
”Teksti perustuu pro gradu -työhöni lapsivaikutusten arvioinneista. Lasten oikeuksien komitean määritelmän mukaan lapsivaikutusten arviointi tarkoittaa olemassa olevien ja valmisteilla olevien hallinnollisten ja poliittisten ohjelmien, lainsäädännön ja budjettitoimien tarkastelemista niiden lapsiin ja lasten oikeuksiin kohdistuvien vaikutusten pohjalta. Aihe liittyy myös laajemmin lainvalmisteluun sekä vaatimukseen tutkittuun tietoon perustuvasta päätöksenteosta (evidence-based policy-making). Teksti edustaa kirjoittajan omia ajatuksia.”

Tutustu teemaan etukäteen:

Larpa, M. 2018. Lakien lapsivaikutusten arviointi lasten perus- ja ihmisoikeuksien edistäjänä. Helsingin yliopisto, Oikeustieteellinen tiedekunta. Luettavissa täältä

Marjaanan löydät myös osoitteesta:

Twitter: @MarjaanaLarpa

LinkedIn: Marjaana Larpa

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s