Vieraskynässä Merja Hautakangas

Merja Hautakangas on kokenut päiväkodinjohtaja, joka työssään kokeman oivalluksen ja liikuttavan kokemuksen vuoksi vaihtoi kopisevat kengät (kuten työkaverit kertovat) väitöskirjatutkijan mielenkiintoiseen rooliin.

Twitter: @MerjaHautis
LinkedIn: Merja Hautakangas

Joka päiväisessä flow -tilassa tutkin lapsen itsesäätelytaitojen kehittymistä Muksuoppi -interventiossa. Menetelminä olen käyttänyt kvantitatiivisia, testejä, kasvattajien ja vanhempien kyselyjä sekä kvalitatiivisia, narratiivisia lasten ja kasvattajien tarinoita lapsen itsesäätelytaitojen kehittymisestä. Ilmiön monipuolinen tarkastelu ja kaikkien osallisten kuuleminen ovat olleet tutkimukseni mielenkiintoisinta antia. Liitän Muksuopin kasvatustieteelliseen keskusteluun positiivisen psykologian näkökulmasta, joka antaa ratkaisukeskeisille menetelmille tieteellisen pohjan. Tutkin itse ympäröivää elämää vahvuuksien ja kasvun kautta. Näitä periaatteita painotan työssäni johtajana sekä tutkijana. Tutkimukseni artikkelit ilmestyvät toivon mukaan ensi vuonna, joissa on aiheesta tarkempaa tietoa. Tutkimusta teen Helsingin yliopistoon, jossa nautin sen vanhoista historiallisista rakennuksia ja historian havinasta ylipäätään. Niin, se työssäni kokema liikuttava kokemus oli huomio, kuinka positiivinen pedagogiikka kasvatti merkityksellisyyttä ja hyvinvointia työyhteisössämme jokunen vuosi sitten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s