Vieraskynässä ensi viikolla SOOL

Katsaus ensi viikkoon

Opetuksen ja kasvatuksen kentällä peräänkuulutetaan usein lapsilähtöisyyttä ja moititaan aikuisjohtoisuutta. Sen lisäksi lapsilähtöisestä ja aikuisjohtoisesta toiminnasta saatetaan puhua yhden janan ääripäinä vaikka asia ei olekaan näin. Muun muassa näihin käsitteisiin liittyvän problematiikan vuoksi näiden käsitteiden sijaan on alettu käyttämään enemmän osallisuuden sekä pedagogisen johtamisen ja opettajajohtajuuden käsitteitä. Näiden termien avulla halutaan korostaa pedagogiikan merkitystä sekä huomioida jokaisen lapsen mahdollisuus vaikuttaa eli olla osallinen siinä ryhmässä jossa lapsi elää.

Vieraskynässä

SOOL: Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry on OAJ:n opiskelijajärjestö, joka edustaa yli 7000 opettajaopiskelijaa valtakunnallisesti ja paikallisesti.

olli

 

Olli Tamminen on lastentarhanopettaja, varhaiskasvatustieteen maisteriopiskelija Jyväskylän yliopistosta ja SOOL ry:n hallituksen jäsen. Yllättyy edelleen liikaa siitä kuinka yhteiskunnallisessa keskustelussa ei vielä arvosteta tarpeeksi varhaiskasvatusta.

 

 

 

jenna

 

Jenna Niemi on lastentarhanopettaja ja lähes valmis erityislastentarhanopettaja, varhaiserityispedagogiikan maisteriopiskelija Jyväskylän yliopistosta sekä SOOL ry:n hallituksen jäsen. Tavoitteena pelastaa maailma ja siinä samalla kehittää koulutusta.

 

 

Seuraa SOOLia:
https://www.sool.fi/,
twitter: @sool_ry 
IG: @sool_ry
FB: Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s