Ensi viikolla vieraskynässä Hanna Toivonen

Hanna Toivonen on kasvatustieteen maisteri (varhaiskasvatuksen opettaja) sekä väitöskirja- ja apurahatutkija. Hän on työskennellyt varhaiskasvatuksessa opettajana, apulaisjohtajana ja päiväkodin johtajana. Tällä hetkellä hän työskentelee Varhaiskasvatuksen paikalliset arviointikäytännöt datafikaation aikakaudella (VADA) -hankkeessa Tampereen yliopiston Kasvatuksen ja kulttuurin tiedekunnassa.

Toivonen tarkastelee väitöstutkimuksessaan varhaiskasvatuksen taloudellistumista ja sen linkittymistä päiväkodin johtajan työhön. Tarkoituksena on selittää taloudellistumisen mekanismeja ja löytää syitä, miksi taloudellistumisesta tulee merkityksellistä päiväkodin johtajan työn jäsentäjänä. Mielenkiinnon kohteena on erityisesti aikuisten ja lasten välisten suhdelukutavoitteiden, kuntatalouden sekä päiväkodin johtajan työn välinen jännite sekä sen seuraukset päiväkodissa tehtävälle varhaiskasvatustyölle. Toivonen hyödyntää tutkimuksessaan autoetnografista päiväkirjaa, joka on kirjoitettu hänen työskennellessään päiväkodin johtajana. Lisäksi tutkimusaineisto koostuu päiväkodin johtajien haastatteluista sekä dokumenttiaineistosta. 

Hanna Toivonen; hanna.toivonen@tuni.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s