Ensi viikolla vieraskynässä Eija Salonen

Eija Salonen

Eija Salonen on varhaiskasvatuksen tutkija, jota kiinnostaa vuorohoitoon osallistuvien pienten lasten hyvinvointi. Väitöskirjassaan (2020) hän tarkasteli tätä teemaa lasten arjen vuorovaikutustilanteissa rakentuvien kuulumisen kokemusten näkökulmasta. Huomion kohteena olivat niin lasten kohtaamat haasteet kuin vuorohoidon hyvät puolet ja lasten hyvinvointia edistävät käytännöt. Tällä hetkellä Salonen työskentelee tutkijatohtorina Helsingin yliopistossa ja jatkaa vuorohoitoon sijoittuvaa tutkimusta hankkeessa ”Lasten suru ja suremisen kulttuuriset käytännöt varhaiskasvatuksessa”.

Blogitekstissään Salonen tarkastelee niitä haasteita ja mahdollisuuksia, joita varhaiskasvatuksen vuorohoito voi tuoda pienten lasten hyvinvoinnille. Hän pohtii, voiko vuorohoito palvella paitsi 24/7-yhteiskunnan taloutta ja työelämää, myös lasten hyvinvointia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s