Ensi viikolla vieraskynässä Katja Tervahartiala


Katja Tervahartiala

Olen työskennellyt vuodesta 2013 lähtien Turun yliopiston FinnBrain-tutkimusprojektissa sekä projektikoordinaattorina että tutkijana. FinnBrain on laaja syntymäkohorttitutkimus Lääketieteellisessä tiedekunnassa. Tutkimuksessa tarkastellaan monitieteisesti lapsen kehitykseen ja hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä. Olen suorittanut kasvatustieteen maisterin tutkinnon Turun yliopiston Kasvatustieteellisessä tiedekunnassa ja viime keväänä väittelin Filosofian tohtoriksi Lääketieteellisestä tiedekunnasta. Väitöskirjassani tutkin lasten stressinsäätelyä kotihoidossa ja varhaiskasvatuksessa. Jatkotutkimuksessa olen kiinnostunut muun muassa siitä, miten kasvuympäristön tekijät vaikuttavat lapsen sosio-emotionaaliseen kehitykseen. Myöhemmin tavoitteenani on tutkia, miten lapsen yksilölliset ominaisuudet vaikuttavat vertaissuhteisiin, käyttäytymiseen ja koulusuoriutumiseen. Koen tärkeänä, että lapsen kehitystä, oppimista ja hyvinvointia sekä näiden välisiä yhteyksiä tutkitaan monitieteisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s