Ensi viikolla vieraskynässä Inkeri Ruokonen

Inkeri Ruokonen toimii Turun yliopistossa varhaiskasvatuksen pedagogiikan professorina ja Kasvatustieteiden tiedekunnan koulutusvaradekaanina. Hän on valmistunut lastentarhanopettajaksi vuonna 1979 Helsingin lastentarhanopettajaopistosta, kasvatustieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1985 ja musiikin aineenopettajaksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 1987. Opettajankouluttajan työn ohessa hän on suorittanut Sibelius-Akatemiassa musiikin lisensiaatin tutkinnon 1997 ja Helsingin yliopistossa kasvatustieteen tohtorin tutkinnon vuonna 2005.

Inkeri Ruokosella on musiikkikasvatuksen dosentin arvo Helsingin yliopistossa, missä hän on toiminut ennen Turun yliopistoon tuloaan yliopistonlehtorina ja kasvatustieteiden maisteriohjelman johtajana. Inkeri Ruokosen tutkimusintresseihin kuuluu musiikkikasvatukseen liittyvien aiheiden lisäksi lasten taito- ja taidekasvatus, esiintulevan lahjakkuuspotentiaalin tukeminen ja luova ajattelu, oppimisympäristöt ja varhaiskasvatuksen opettajakoulutus. 

Hän on julkaissut useita tieteellisiä artikkeleita ja alan oppimateriaalia. Tuoreena oppimateriaalina ilmestyi tammikuussa 2022 toimitettu teos: Ilmaisun ilo. Käsikirja 0-8 -vuotiaiden taito- ja taidekasvatukseen. https://ps-kustannus.fi/Inkeri-Ruokonen/Ilmaisun-ilo.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s