Ensi viikolla vieraskynässä Virpi Yliverronen

Virpi Yliverronen

Virpi Yliverronen (KT, tekstiilityön opettaja) työskentelee käsityökasvatuksen yliopistonlehtorina Turun yliopiston Rauman kampuksella. Työ painottuu lähes kokonaan varhaiskasvatuksen opettajakoulutuksen käsityösisältöjen opettamiseen sekä pienten lasten käsitöiden tutkimiseen. Lisävivahteen kokonaisuuteen antaa tiivis yhteistyö Rauman Pikkunorssin kanssa sekä lasten että opiskelijoiden käsitöihin liittyen. Ennen yliopistotehtäviä Virpi toimi pitkään perusopetuksen käsityön lehtorina yläkoulussa.

Virpi väitteli vuonna 2019 Helsingin yliopistossa. Väitöskirja käsittelee kolmen tapaustutkimuksen avulla esikoululaisia käsityötehtävien parissa. Väitöskirjatyön lähtökohtana olivat perusopetuksessa heränneet ajatukset lasten ja nuorten pitkäkestoisesta käsityökasvatuksen polusta, missä lapsi oppii huomaamattaan erilaisia ajattelun- ja toiminnan taitoja ikäkautensa mukaisten käsityötehtävien parissa. Näin ollen tavoitteena oli selvittää esikouluikäisten lasten tapaa ja kykyä toteuttaa pitempikestoisia käsityötehtäviä sekä yksin että yhdessä toisten lasten kanssa, koska tutkittua tietoa pienten lasten käsitöistä ei juurikaan ollut saatavilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s