Ensi viikolla vieraskynässä Mia Heikkilä (kuvassa), Ann-Christin Furu, Anette Hellman, Anne Lillvist ja Anna Rantala

Nästä veckans gästförfattarna är Mia Heikkilä (i bilden), Ann-Christin Furu, Anette Hellman, Anne Lillvist och Anna Rantala.

Mia Heikkilä (i bilden) är biträdande professor i småbarnspedagogik. Hennes forsknings är riktad mot frågor som handlar om övergripande samhällsfrågor om organisation och förändring kring pedagogisk verksamhet för yngre barn, och mer specifikt om barns lek och lärande med särskild inriktning mot social rättvisa och genus.

Ann-Christin Furu är lektor i småbarnspedagogik. Hennes forskning är inriktad på hållbarhetspedagogiska frågeställningar och ett särskilt fokus är kommunikationens och relationens betydelse för barns utveckling och lärande.

Anette Hellman är docent i pedagogik vid Göteborgs universitet och vetenskaplig ledare för forskningsmiljön Global Childhoods. Hennes forskningsintressen handlar barn och ungas vardagsliv ur ett internationellt perspektiv. Anette har varit redaktör för publikationer såsom Learning Spaces for Inclusion and Social Justice in Nordic Early Childhood Education.

Anne Lillvist är doktor i psykologi och docent i pedagogik vid Örebro Universitet. Hennes forskningsintresse fokuseras på specialpedagogiska frågor i förskolan, kvalitetsaspekter i förskola samt övergångar mellan olika skolformer.

Anna Rantala är doktor i pedagogiskt arbete och lektor i utbildningsledarskap vid Umeå Universitet. Hennes forskningsintresse handlar om fostran i förskolan men ett särskilt fokus på normer och värderingar.

Nästa veckans text handlar om coronapandemin som en ny samhällkris och hur det påverkar livet i daghemmorna och skolorna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s