Ensi viikolla vieraana Anna-Leena Lastikka

Anna-Leena Lastikka, KL, VO, freelancer

Vaikka Suomessa kielellinen ja kulttuurinen monimuotoisuus on kansainvälisten standardien mukaan määrältään vähäistä, se on kasvanut nopeimmin OECD-maissa. Tutkimukset ovat tuoneet esille, että eri kieli- ja kulttuuritaustaisten lasten ja perheiden osaamista ja vahvuuksia ei välttämättä osata tuoda esille, ja he kokevat marginaalisuutta ja toiseutta. 

Ensi viikon tekstissä KL, VO Anna-Leena Lastikka kuvaa kulttuurisesti ja kielellisesti monimuotoisten lasten ja perheiden kokemuksia inkluusiosta ja osallisuudesta suomalaisessa varhaiskasvatuksessa. Tavoitteena on tuoda esille inkluusiota ja osallisuutta tukevia elementtejä ja käytäntöjä, jotka ottavat huomioon eri kieli- ja kulttuuritaustaisten lasten ja perheiden kokemukset ja näkemykset. 

Ensi viikon teksti perustuu kirjoittaja KL, VO Anna-Leena Lastikan Helsingin yliopistossa tekemään lisensiaatin tutkimukseen Culturally and linguistically diverse children’s and families’ experiences of participation and inclusion in Finnish early childhood education and care. Tällä hetkellä Lastikka työskentelee kasvatusalan freelancerina, kirjoittaa kirjaa suomalaisesta varhaiskasvatuksesta, opettaa Helsingin Avoimessa yliopistossa sekä on mukana asiantuntijana eri kieli- ja kulttuuritaustaisille lapsille ja nuorille suunnatuissa KOTO- ja Satusiltoja-hankkeissa. 

Yksi vastaus artikkeliiin “Ensi viikolla vieraana Anna-Leena Lastikka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s