Ensi viikolla vieraskynässä Arja Sääkslahti ja Nina Korhonen

Arja Sääkslahti, LitT, Lasten liikuntakasvatuksen dosentti

Arja toimii Jyväskylän yliopistossa Liikuntatieteellisessä tiedekunnassa yliopistotutkijana. Työssään hän kouluttaa tulevia liikunnanopettajia, mutta hänen tutkimusalueistaan sydäntä lähinnä ovat erityisesti alle kouluikäisten lasten liikkumiseen, leikkimiseen ja hyvinvointiin liittyvät asiat. Hänen tutkimusprojekteissaan työskentelee lahjakkaita nuoria väitöskirjatekijöitä, jotka jakavat hänen kanssaan saman päämäärän. Lasten tulee saada joka päivä leikkiä, ulkoilla ja liikkua riittävästi. Se on heidän oikeutensa, jota me aikuiset emme saa heiltä viedä.

Nina Korhonen, VO, Lasten liikunnallistamisen asiantuntija

Nina vastaa Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelmasta ja sen laajan asiantuntijaverkoston koordinoinnista. Ninan työtehtäviin kuuluu myös varhaiskasvatusyksiköiden tukeminen ja tuen koordinointi. Liikkuva varhaiskasvatus on yksi liikuntapolitiikan painopisteistä. Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma oli vuosina 2015–2019 Ilo kasvaa liikkuen -ohjelma. Ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes.

Lapsille liikkuminen merkitsee iloa, leikkiä ja yhdessä tekemistä. Jokaisella lapsella on oikeus leikkiin sekä terveyttä ja hyvinvointia tukevaan kasvuympäristöön. Fyysisen aktiivisuuden suositukset kertovat mitä, miksi ja miten paljon lasten tulisi liikkua. Suositukset sisältävät myös konkreettisia esimerkkejä siitä, miten lasten aktiivisuutta voidaan lisätä ja tavoitteisiin päästä. Maksuton valtakunnallinen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma pohjaa suosituksiin ja innostaa varhaiskasvatuksen henkilöstöä siirtämään niitä käytäntöön. Ohjelma tarjoaa henkilöstölle liikkumisen edistämisen työn tueksi työkaluja, hyviä käytäntöjä ja tutkittua tietoa sekä konkreettisia askelmerkkejä fyysisesti aktiivisen toimintakulttuurin kehittämiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s