Ensi viikolla vieraana Outi Ylitapio-Mäntylä

Outi Ylitapio-Mäntylä on dosentti, kasvatustieteen tohtori ja hän toimii yliopistolehtorina Oulun yliopistossa. Hänen tutkimuksen kohteena ovat kasvatuksen sukupuolittavat käytännöt sekä se, miten erilaiset erot risteävät kasvatuksen arjessa. Tutkimusintresseinä ovat myös valtaan ja hallintaan liittyvät teemat varhaiskasvatuksen työssä. Hänen viimeaikainen tutkimus liittyy lapsuuden muistojen tarkasteluun sekä moniammatilliseen työhön monitoimitaloissa.

Blogikirjoituksessaan Outi käsittelee tiimityöskentelyä ja sen merkitystä muun muassa seuraavasti:

Päiväkotien moniammatillinen työ on tiimityötä, jossa yhteistä kollektiivista säveltä pyritään hakemaan tiimipalavereissa ja tiimisopimuksilla. Tiimit nähdään ideapajoina, joiden ajatellaan olevan itseohjautuvia ja niiden ajatellaan edesauttavan parasta tulosta työtehtävien hoitamisessa (Nevanlinna & Relander, 2006). Tiimityöllä pyritään rakentamaan yhteistä työkulttuuria ja yhteisön jaettua ymmärrystä yhteisestä työstä.”

Yksi vastaus artikkeliiin “Ensi viikolla vieraana Outi Ylitapio-Mäntylä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s