Ensi viikolla vieraana Eliisa Leskisenoja

Eliisa Leskisenoja

Eliisa Leskisenoja toimii tällä hetkellä lehtorina ja opettajankouluttajana Oulun normaalikoulussa. Leskisenojalla on vahva asiantuntemus positiivisen pedagogiikan soveltamisesta varhaiskasvatuksesta aikuiskasvatukseen. Omassa väitöstutkimuksessaan Leskisenoja tutki sitä, miten oppilaiden hyvinvointia ja kouluiloa voidaan lisätä positiivisen pedagogiikan menetelmin. Oman työnsä ohella Leskisenoja toimii kouluttajana, tutkijana ja tietokirjailijana. Tällä hetkellä hänen tutkimukselliset ja koulutukselliset intressinsä kohdistuvat erityisesti positiivisen pedagogiikan jatkumon kehittämiseen maassamme.

Johdatus seuraavan viikon aiheeseen

Kiinnostus positiivista pedagogiikkaa kohtaan on tällä hetkellä suomalaisessa varhaiskasvatuksessa suurta. Positiivinen pedagogiikka vastaa erinomaisesti varhaiskasvatussuunnitelman arvoperustaan ja sen metodeista löytyy loistavia työkaluja varhaiskasvatukselle asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Lasten yksilöllisten tarpeiden jatkuvasti monimuotoutuessa herää kysymys, voiko edes ilman myönteisyyttä, välittämistä ja lapsen erityislaatua vaalivaa pedagogiikkaa selvitä nykypäivän kasvatustehtävästä.  

Vieraskynäkirjoituksessaan Leskisenoja avaa positiivisen pedagogiikan moninaisuutta nojautuen vahvasti professori Martin Seligmanin PERMA-hyvinvointiteoriaan. Teoriaan perustuen Leskisenoja esittelee viisi hyvinvoinnin supervoimaa, joita vahvistamalla voidaan tarjota lapsen kasvulle ja kehitykselle mahdollisimman optimaaliset olosuhteet. Leskisenoja korostaa lapsen hyvinvoinnin tavoitteellista ja systemaattista tukemista ja tarjoaa kirjoituksessaan konkreetteja eväitä siihen, miten lapsen supervoimia voidaan varhaiskasvatuksessa tehdä näkyväksi.

Yksi vastaus artikkeliiin “Ensi viikolla vieraana Eliisa Leskisenoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s