Ensi viikolla vieraskynässä Annukka Pursi

Annukka Pursi

Esittely:

Annukka Pursi työskentelee väitöskirjatutkijana Helsingin yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa. Annukan tutkimus kohdistuu aikuisten ja lasten väliseen leikkiin, hoivaan, alle 3-vuotiaiden lasten pedagogiikkaan ja päiväkodin aloittamiseen. Annukan väitöskirja Yhteisen ymmärryksen rakentuminen aikuisten ja lasten välisessä leikissä: Aikuisen roolit ja pedagogiset käytänteet varhaiskasvatuksen taaperoryhmässä esitetään julkisesti tarkastettavaksi Helsingin yliopistossa tänään perjantaina 27.9.2019 klo 12.00.

Väitöskirja on luettavissa osoitteessa: http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-5374-6

Ensi viikon tekstistä:

Tarkastelen kirjoituksessani tutkimusperustaista tietoa varhaiskasvatuksen leikistä. Kiinnitän huomiota yhteisöllisiin leikin muotoihin, joissa aikuiset rakentavat, ylläpitävät ja rikastavat leikkiä yhdessä lasten kanssa. Kirjoitan erityisesti taaperoryhmien (alle 3-vuotiaiden lasten varhaiskasvatusryhmien) opettajille ja hoitajille.

“Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden konkretisoimista taaperoryhmän leikkitoiminnaksi ei voida jättää yksittäisten varhaiskasvatusryhmien ja niissä työskentelevien opettajien ja hoitajien vastuulle. Varhaiskasvatuksen tutkimuksen, koulutuksen, kansallisen ja paikallisen ohjauksen, pedagogisen johtamisen sekä yhteiskunnallisen keskustelun täytyy tulla henkilökuntaa puolitiehen vastaan. Taaperopedagogiikka tarvitsee tällä hetkellä hyvien käytäntöjen jakamista. Syvällisempää ymmärrystä siitä, miten erilaiset työtehtävät ja -roolit kannattaa varhaiskasvatuksen arjessa organisoida, jotta 100%:ta aikuisen läsnäoloa riittää myös aikuisten ja lasten yhteisölliselle leikille. Tarvitsemme keskustelua siitä, missä, miten ja millaisin työn organisoinnin tavoin yhteisöllinen leikki mahdollistuu taaperoryhmissä.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s