Ensi viikolla vieraskynässä Tiina Lautamo

Tiina_Lautamo
Tiina Lautamo, FT, TtL, yliopettaja ja leikin asiantuntija

Tiina on toiminnan tutkija sekä lapsen leikin asiantuntija. Lapsen arjen taitojen oppiminen ja osallistumisen mahdollistaminen varhaiskasvatuksen ja perheen arjessa ovat hänen erityisiä kiinnostuksen kohteitaan. Tiina on toimintaterapeutti, terveystieteiden lisensiaatti ja väitellyt filosofian tohtoriksi Jyväskylän yliopistossa varhaiskasvatustieteessä 2012. Hän tarkastelee maailmaa ja sen ilmiöitä monitieteisestä näkökulmasta. Tällä hetkellä hän työskentelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa yliopettajana sekä osa-aikaisesti omassa yrityksessään Ralla Oy:ssä.

Tiina on omassa tutkimus- ja kehittämistyössään laatinut erilaisia havainnoinnin ja itsearvioinnin työkaluja kasvatuksen ja kuntoutuksen asiantuntijoiden käyttöön. Työssään omassa yrityksessään sovelluskehityksen kautta, hän on tuonut tutkimuksessa rakennetun leikkitaitojen analyysimallin myös arjen lasten kanssa työtä tekevien asiantuntijoiden käyttöön.  Mikäli haluat lukea lisää lasten havainnointiin soveltuvista RALLA-työkaluista, voit vierailla yrityksen verkkosivulla www.ralla.fi.

Tuleva blogikirjoitus esittelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa toteutettua Kelan rahoittamaa etäkuntoutuksen kehittämishanketta EETUA ja siinä saatuja alustavia tuloksia ja toimijoiden kokemuksia. Hankkeessa kehitettiin toimintaterapeutin, perheen ja varhaiskasvatuksen ammattilaisten yhteistoimijuutta ottamalla käyttöön tietoturvallisia mobiilisovelluksia kuntoutuksen välineeksi.  Mobiilisovellusten hyödyntäminen osana lasten toimintaterapiaa haastoi sekä toimintaterapeuttien että varhaiskasvattajien ja perheiden osaamista ja toimintatapoja. Uudenlaisen toimintatavan omaksuminen ja irrottautuminen tavanomaisesta toiminnasta oli aluksi haasteellista, mutta lopulta uutta osaamista tuottava, antoisa ja innostava prosessi.

Hankkeen tutkimusosion tarkemmat tulokset julkaistaan keväällä 2019 osana Kelan etäkuntoutushankkeen yhteisjulkaisua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s