Ensi viikolla vieraskynässä Jani Erola

cropped-kopio-tiedostosta-lowres_tyonmurros02-1-of-1-831
Kuva: Anna Vilja Pursiainen / Kaskas Mediaotsikko

Jani Erola on sosiologian professori Turun yliopistossa ja tutkimuksen lippulaivahanke INVESTin johtaja. Hän on erikoistunut sosiaalisen aseman periytymisen tutkimiseen ja tarkastellut erityisesti oppimisen ja koulutuksen eri vaiheiden ja osa-alueiden merkitystä siinä.

Ensi viikon tekstistä Jani kertoo näin:

“Olin jo pitkään pitänyt Suomessa päivähoidosta vellovaa keskustelua kummallisena. Varsinkin silloin, jos päivähoidon väitettiin olevan lapsille haitaksi, näkemyksen väitettiin oikopäätä perustuvan tieteelliselle näytölle. Omien lasten päivähoitovuodet Turussa olivat jo takanapäin. Positiiviset kokemukset koskivat päivähoidon kumpaakin keskeistä osa-aluetta, niin varhaiskasvatusta kuin hoivaakin. Oli vaikea kuvitella, että jos päivähoito oli järjestetty niin kuin sen pitäisi, mistä ihmeestä oletetut haitat olisivat syntyneet.”

Janin löydät myös osoitteesta janierola.net/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s