Ensi viikolla vieraskynässä Juli-Anna Aerila

Juli-Anna Aerila

Kirjoittaja on yliopistonlehtori, dosentti, KT Juli-Anna Aerila. Hän työskentelee Turun yliopiston Rauman kampuksella. Äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi valmistumisestaan (v. 1993) lähtien hän on ollut kiinnostunut lasten lukuharrastukseen ohjaamisesta ja lukemisen harrastamiseen liittyvistä tekijöistä. Väitöstutkimuksessa (v. 2010) aihepiiriä tarkasteltiin yläkoululaisten näkökulmasta, mutta mielenkiinto on suuntautunut yhä pienempien lasten kirjallisuussuhteeseen, kirjallisuuden ja lukemisen merkitykseen sekä kirjallisuuskasvatuksen pedagogiikkaan niin opettajien kuin opettajaopiskelijoiden näkökulmasta. Yhdessä Merja Kauppisen kanssa kirjoittaja on julkaissut kaksi aihepiirin teosta: Lukukipinä-teoksen vuonna 2019 ja Kirjasta kaveri –teoksen vuonna 2022. Tutkimuksen ja yleisen pedagogiikan kehittämisen lisäksi kirjoittaja on mukana useissa lastenkirjallisuutta, lukemista ja kielitietoista kasvatusta koskevissa kehittämis- ja täydennyskoulutushankkeissa. Pedagogiikan kehittämistoiminnasta voi esimerkkinä mainita iltasatukirjahyllytoiminnan, joka on levinnyt laajasti Suomessa. Lisäpontta kirjoittajalle tuovat kaksi lastenlasta, joiden lukijaksi kasvua on ollut mielenkiintoista seurata. Myös Tutkittua varhaiskasvatuksessa –blogimerkinnän aihepiirin valinta perustuu osittain kolmivuotiaan Hugon lukemista ja kirjasuhdetta koskeviin havaintoihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s