Ensi viikolla vieraskynässä Jemina Sohlsten-Nederström

Jemina Sohlsten-Nederström

Jemina Sohlsten-Nederström (FM, KM, vo, eo) toimii tällä hetkellä laaja-alaisena varhaiskasvatuksen erityisopettajana Espoossa. Hänelle tärkeä näkökulma inkluusioon sekä lasten kasvun ja kehityksen tukemiseen on ihmisen stressinsäätelyn ja neurobiologian ymmärtämisessä. Hän on kiinnostunut aikuisten välisen vuorovaikutuksen, stressin ja lasten itsesäätelytaitojen välisistä vuorovaikutus- ja takaisinkytkentämekanismeista. Ensi viikon blogikirjoitus onkin katsaus tuoreeseen tutkimustietoon aiheesta. Keskeinen argumentti ensi viikon kirjoituksessa on se, että lapsen ja aikuisen välisen vuorovaikutuksen laatua tulisi tarkastella koko varhaiskasvatusyhteisön tasolla. Työyhteisön ilmapiirillä ja varhaiskasvatuksen henkilöstön keskinäisellä sosiaalisella tuella on merkitystä varhaiskasvatuksen ammattilaisten kokemalle stressille. Aikuisten stressi taas puolestaan heikentää lapsen ja aikuisen välistä vuorovaikutussuhdetta, jolloin lapsen edellytykset oppia elintärkeitä itsesäätelyn taitoja heikentyvät. Tulevaisuudessa Jemina toivoo pääsevänsä raportoimaan myös DAGIS-hankkeessa tuotetun tutkimuksen tuloksia aiheesta.

Yksi vastaus artikkeliiin “Ensi viikolla vieraskynässä Jemina Sohlsten-Nederström

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s