Ensi viikolla vieraskynässä Heidi Harju-Luukkainen ja Jonna Kangas

Heidi Harju-Luukkainen

Heidi Harju-Luukkainen, KT, toimii kasvatustieteen professorina ja varajohtajana Jyväskylän yliopiston Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa. Hänen tutkimuksensa keskittyy varhaiskasvatukseen, opettajankoulutukseen, koulutuksen oikeudenmukaisuuteen sekä kansainvälisiin oppimistulosten arviointeihin. Hän työskentelee useissa kansainvälissä tutkimushankkeissa, joissa kerätään tietoa koulutusjärjestelmien kehittämiseen eri näkökulmista. Viimeisimmässä hankkeessaan Suomessa Harju-Luukkainen kehitti kielitietoisen pedagogiikan työvälineen varhaiskasvatukseen yhteistyössä Turun yliopiston ja kansallisten asiantuntijoiden kanssa. Vähemmistökielet ja kielitaidon kehittäminen on Harju-Luukkaisen tutkimuksen tärkeä painopistealue ja hänen johtamansa tutkimushanke saamenkielisellä alueella Norjassa keskittyy muun muassa lasten kielitaidon kehittämisen tutkimiseen varhaiskasvatus- ja kouluympäristöissä. 


Heidi Harju-Luukkainen on väitellyt kasvatustieteen tohtoriksi Åbo Akademissa. Hänellä on myös erityisopettajan pätevyys sekä johtamisen erikoisammattitutkinto. Hän on julkaissut yli 200 kansainvälistä kirjaa, tutkimusartikkelia ja raporttia sekä työskennellyt yli 25 kansallisessa ja kansainvälisessä tutkimusprojektissa. Harju-Luukkainen on viimeksi työskennellyt kasvatustieteen professorina Nord-yliopistossa Norjassa. Hän on aiemmin työskennellyt arvostetuissa yhdysvaltalaisyliopistoissa, kuten UCLA ja USC, sekä useissa pohjoismaisissa yliopistoissa kuten Helsingin ja Göteborgin yliopistoissa. Hän on uransa aikana työskennellyt lukuisissa yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen liittyvissä tehtävissä, kuten esimerkiksi ruotsinkielisen vanhempainliiton puheenjohtajana sekä useiden hallitusten puheenjohtajana.


Yhteystiedot
Professori Heidi Harju-Luukkainen,
puh. 050 304 2265, heidi.harju-luukkainen (@) chydenius.fi

Jonna Kangas

Jonna Kangas, KT, on yliopiston lehtori ja varhaiskasvatuksen dosentti Helsingin yliopistossa. Hänellä on laaja osaaminen tutkimuksesta sekä varhaiskasvatuksen pedagogisista kysymyksistä, erityisesti leikin ja osallisuuden mahdollistamisesta että varhaiskasvatuksen opettajien ammatillisuudesta, pedagogisesta osaamisesta sekä osallisuudesta omaan työhön. Kangas tutkii pedagogiikkaa ja varhaiskasvatuksen opettajien osallisuutta sekä empiirisesti havinnointi- ja kyselytutkimuksilla, että opetussuunnitelma-analyysien kautta monimenetelmällistä tutkimusotetta hyödyntäen.


Yliopiston lehtorina Kangas toimii varhaiskasvatuksen koulutusohjelmassa, erityisesti kehittäen monimuotokoulutuksen menetelmiä ja pedagogiikkaa. Kangas vastaa Helsingin yliopiston varhaiskasvatuksen opettajan monimuotokoulutuksen suunnittelusta.

Yhteystiedot
Jonna Kangas, jonna.kangas (@) helsinki.fi

Yksi vastaus artikkeliiin “Ensi viikolla vieraskynässä Heidi Harju-Luukkainen ja Jonna Kangas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s