Ensi viikolla vieraskynässä Satu Valkonen ja Ann-Christin Furu

Satu Valkonen

Satu Valkonen työskentelee varhaiskasvatuksen yliopistonlehtorina Helsingin yliopistossa. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden tohtori ja kasvatustieteen maisteri. Tutkimuksessaan Satu on keskittynyt lasten mediakulttuureihin ja mediakasvatuksen moninaisiin kysymyksiin, mutta erityisesti viime aikoina hän on kiinnostunut varhaiskasvatuksen markkinoitumisesta ja kestävästä varhaiskasvatuksesta, jota tämä blogiteksti käsittelee. Kestävässä varhaiskasvatuksessa häntä kiinnostavat aiheet kietoutuvat sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen, lasten yhteiskunnalliseen toimijuuteen sekä kasvatusyhteisön työskentelyyn kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

@photo Martina Uthardt

Ann-Christin Furu

Ann-Christin Furu on varhaiskasvatuksen projektitutkija Åbo Akademissa. Hän on kasvatustieteen tohtori ja filosofian maisteri. Viime vuosina hänen tutkimuksensa on kohdistunut varhaiskasvatuksen kestävää elämäntapaa edistäviin kysymyksiin. Ann-Christin on tutkinut kestävyyttä opettajankoulutuksen kontekstissa sekä varhaiskasvatuksen henkilökunnan näkemyksiä ja käytäntöjä liittyen kestävään tulevaisuuteen. Häntä kiinnostaa erityisesti relationaalisen maailmankäsityksen merkitys kestävyyskasvatuksessa sekä luontokontakti lasten ja aikuisten resilienssien tukemisessa.

Blogitekstissä tutkijat tarkastelevat, miten kestävä elämäntapa näkyy tällä hetkellä suomalaisessa varhaiskasvatuksessa. He esittelevät kehittämänsä PROSUS-työkalun eli Kestävän varhaiskasvatuksen kartoituslomakkeen (Furu & Valkonen 2020) ja arvioivat toteuttamansa pilottitutkimuksen perusteella (Furu & Valkonen, tulossa), millä tavoin kestävän varhaiskasvatuksen kartoituslomake voi auttaa varhaiskasvatuksen henkilöstöä työskentelemään tavoitteellisesti ekologista, sosiaalista ja kulttuurista sekä taloudellista kestävyyttä vaalien. Tutkijoiden näkemyksen mukaan varhaiskasvatuksessa tarvitaan sekä yhteistä keskustelua että havainnollistavia esimerkkejä siitä, miten opetussuunnitelmien velvoittamia kestävän kehityksen tavoitteita toteutetaan lapsiryhmässä (ks. Valkonen & Furu, tulossa).

Yksi vastaus artikkeliiin “Ensi viikolla vieraskynässä Satu Valkonen ja Ann-Christin Furu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s