Ensi viikolla vieraskynässä Outi Keinänen

Outi Keinänen

Outi Keinänen on kasvatustieteen (varhaiskasvatus) maisteri, sosionomi (AMK) ja varhaiskasvatuksen opettaja Seinäjoelta. Hän toimii tällä hetkellä Seinäjoella esiopettajana. Ensi viikon kirjoituksessaan Outi tarkastelee kuoleman käsittelyn tärkeyttä varhaiskasvatuksessa, mihin perustuu hänen pro gradu -tutkielmansa.

Outin mukaan on tärkeää, että varhaiskasvatuksen ammattilaisilla on pedagogisia keinoja käsitellä kuolemaa lasten kanssa, lapsen kohdatessa esimerkiksi sisaruksensa kuoleman. Ammattilaisten osaamisen ja ymmärryksen kasvaessa, on mahdollista vaikuttaa esimerkiksi kuoleman käsittelyn ja kohtaamisen liittyvään tabuun, jota on toisinaan vaikea kohdata ja johon kuitenkin löytyy pedagogisia keinoja käsitellä ammatillisuus ja sensitiivisyys huomioiden.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s