Ensi viikolla vieraskynässä Sara Sintonen

Sara Sintonen

Käsittelen tulevassa kirjoituksessani Haltijan kuiskaus -materiaaliin ja sen pedagogisiin soveltamisiin liittyviä tutkimuksiamme. Vanhoihin suomalaisiin luontouskomuksiin ja -myytteihin liittyvä pedagoginen materiaali Haltijan kuiskaus syntyi alunperin MOI, Monilukutaitoa opitaan ilolla -hankkeen puitteissa, joka on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama monivuotinen varhaiskasvatuksen ja esi- ja alkuopetuksen kehittämishanke Helsingin yliopiston Kasvatustieteellisessä tiedekunnassa. Tarkastelen, mistä eheyttävän varhaiskasvatuksen pedagogiikan ydin muodostuu. Pohdin myös kuviteltujen tarinoiden merkitystä osana kestävää, tulevaisuusorientoitunutta varhaiskasvatusta.

Sara Sintonen toimii Helsingin yliopistossa yliopistonlehtorina (varhaiskasvatuksen pedagogiikka). Hänellä on takanaan pitkä opettajankouluttajan ura ja hän on myös tuttu kasvo täydennyskoulutuskentällä. Sintonen on kasvatustieteilijä, jota kiinnostavat erityisesti aikamme digitaaliseen kulttuurin liittyvät kasvatuksen kysymykset sekä tutkimusperustainen pedagoginen kehittäminen. Hän on Helsingin yliopiston Kasvatustieteellisen tiedekunnan sekä Turun yliopiston Humanistisen tiedekunnan dosentti. Viime aikoina Sintonen on ollut erityisen kiinnostunut uusmateriaalisuudesta suhteessa varhaiskasvatukseen ja hän aikookin edistää siihen ja prosessuaalisuuteen (eli mm. materiaalisiin kehkeytymisiin ja tilanteissa tulkitsemisiin) liittyvää tutkimusta alallamme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s