Kesän ensimmäisessä vieraskynässä Marika Koivuniemi (Kuvassa), Susanna Kinnunen, Kristiina Mänty, sekä Hanna Järvenoja

Marika, Susanna, Kristiina ja Hanna työskentelevät oppimisen tutkimuksen parissa Oulun yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa Oppimisen ja koulutusteknologian tutkimusyksikössä (LET). https://www.oulu.fi/koulutusteknologia/


LET yksikön tutkimuksen ja opetuksen tärkeimpänä sisältönä ovat oppimistutkimus ja teknologian hyödyntäminen oppimisen tukena. Tutkimusyksikön henkilökunnan asiantuntemus kohdistuu oppimisen sosiaalisiin, kognitiivisiin ja motivationaalisiin prosesseihin. LET on erityisesti tunnettu oppimisen tutkimuksestaan ja kehittämistään teoriasidonaisista käytännön ratkaisuista paremman oppimisen tukemiseksi.

susanna_kinnunen585835779196880020.jpgSusanna Kinnunen

hanna_järvenoja5295873130304873117..jpgHanna Järvenoja

Vieraskynän kirjoittajatiimin jäsenet ovat olleet luomassa ja toteuttamassa Opetushallituksen rahoittamaa TunTuVa (Tunnesäätelyn Tuki Varhaiskasvatuksessa) –hanketta (https://tuntuvahanke.wordpress.com/), jossa tavoitteena on ollut lasten tunteiden säätelytaitojen kehittäminen varhaiskasvatushenkilöstön ammatillisen tukemisen kautta.
Hankkeen aikana on kehitetty varhaiskasvatushenkilöstön käyttöön 4T-toimintamalli, jonka avulla varhaiskasvatushenkilöstöä on autettu tiedostamaan, mitä tunteiden säätely on ja miten säätelytaitoja voi oppia. Malli ohjaa tunnistamaan päiväkotiarjen oppimisen hetket, ja sen, miten lasten tunteiden säätelyn kehittymistä voidaan tukea näissä tilanteissa.

Kirjoittajat:

Marika Koivuniemi, väitöskirjatutkija Oulun yliopisto
Susanna Kinnunen, Tutkijatohtori Oulun yliopisto
Kristiina Mänty, Tutkijatohtori, Oulun yliopisto
Hanna Järvenoja, Apulaisprofessori, Oulun yliopisto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s