Ensi viikolla vieraina Satu Valkonen, Jaana Pesonen ja Kristiina Brunila

Satu Valkonen

KIRJOITTAJIEN ESITTELY:

Satu Valkonen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori sekä kasvatustieteen maisteri, lastentarhanopettaja. Hän työskentelee Helsingin yliopiston Kasvatustieteellisessä tiedekunnassa varhaiskasvatuksen yliopistonlehtorina. Hänen tutkimusintressinsä kytkeytyvät vieraskynätekstissä tarkasteltavaan varhaiskasvatuksen markkinoitumiseen sekä tämän lisäksi kestävän elämäntavan kysymyksiin, mediakasvatukseen ja monilukutaitoon sekä sosiaaliseen vuorovaikutukseen älypuhelinaikakaudella.

Jaana Pesonen

Jaana Pesonen on koulutukseltaan luokanopettaja sekä kasvatustieteen tohtori. Hän työskentelee Helsingin yliopiston Kasvatustieteellisessä tiedekunnassa varhaiskasvatuksen yliopistonlehtorina. Tutkimuksessaan hän on tarkastellut muun muassa anti-rasismia, toiseutta sekä kriittistä lukutaitoa. Uutena tutkimusalueena on varhaiskasvatuksen markkinoituminen.

Kristiina Brunila


Kristiina Brunila on yhteiskuntatieteilijä, koulutuksen oikeudenmukaisuuden professori ja Helsingin yliopistossa toimivan AGORA-tutkimuskeskuksen johtaja. Hän on tutkimusryhmineen ja -hankkeineen tutkinut mm. koulutuspolitiikkaa, hallintaa, markkinoitumista, tietojärjestelmiä ja eriarvoisuuden kysymyksiä sekä julkaissut laajasti kansainvälisesti. 

VIERASKYNÄTEKSTIN ESITTELY:

Vieraskynässätekstissä tutkijat tarttuvat varhaiskasvatuksen markkinoitumiseen valottamalla siihen linkittyviä yhteiskunnallisia ilmiöitä, kuten varhaiskasvatuksen yksityistymistä, varhaiskasvatuksen pedagogiikan kaupallistumista ja koulutusvientiä. Lisäksi tekstissä tarkastellaan pedagogiikan kaupallistumisen vaikutuksia opettajuuden muuttumiseen, ja muun muassa opettajien autonomian heikentymiseen.

Varhaiskasvatuksen markkinoituminen on monin tavoin ajankohtainen aihe, josta ei vielä ole kansallisella tasolla paljoa tutkimustietoa. Tutkijoiden tarkoituksena onkin avata yhteiskunnallista keskustelua siitä, millä ehdoin varhaiskasvatusta uudella vuosikymmenellä kehitetään.

Yksi vastaus artikkeliiin “Ensi viikolla vieraina Satu Valkonen, Jaana Pesonen ja Kristiina Brunila

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s