Ensi viikolla vieraskynässä Anna Siippainen

Anna Siippainen (Kuva Martti Minkkinen)

Esittely

Anna Siippainen toimii yliopistonlehtorina Tampereen yliopistossa sekä arviointiasiantuntijana Kansallisessa koulutuksen arviointikeskus Karvissa. Siippainen väitteli varhaiskasvatustieteestä vuonna 2018. Hänen väitöskirjansa käsitteli lasten ja aikuisten välisiä suhteita vuoropäiväkodissa. Siippainen työskentelee CHILDCARE-hankkeessa, jossa tarkastellaan tasa-arvon ja eriarvoisuuden kysymyksiä suomalaisessa varhaiskasvatuksen ja lastenhoidon järjestelmissä. Hankkeessa yksi Siippaisen kiinnostuksen kohteista liittyy perheisiin, joissa tehdään epätyypillistä tai -säännöllistä työtä. Myös Karvissa työtehtävät liittyvät suomalaiseen varhaiskasvatuksen ja lastenhoidonjärjestelmiin ja hän on mukana arvioimassa viisivuotiaiden maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeilua.

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteissa (2018) varhaiskasvatuksen tehtäväksi määritellään lasten kasvun, kehityksen ja oppimisen edistäminen. Mutta millaisia merkityksiä varhaiskasvatus saa silloin, kun se tapahtuu epätyypillisinä aikoina, eli iltaisin, viikonloppuisin tai öisin? Ensi viikolla julkaistavassa tekstissä pohdin, millaisia merkityksiä kunnalliset viranhaltijat ja poliitikot sekä yksityiset palveluntarjoajat antavat vuorohoidolle ja varhaiskasvatukselle silloin kun se tapahtuu tavanomaisista poikkeavina aikoina. 

Yksi vastaus artikkeliiin “Ensi viikolla vieraskynässä Anna Siippainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s