Vieraskynässä ensi viikolla Samuli Ranta

Katsaus ensi viikkoon:

Ensi viikolla käsittelen teemoja, joita itse koen tärkeäksi varhaiskasvatuksen opettajana: palautteen, oppimisilmapiirin, opettaja-oppilassuhteen sekä vuorovaikutuksen laatua ja niiden merkitystä. Ne ovat hyvin vahvasti yhteydessä toisiinsa ja osa saattaakin pitää näitä asioita itsestäänselvyytenä. Viimeaikaiset tutkimukset kuitenkin todistavat, että ne eivät toteudu itsestään. Erityisesti olen kiinnostunut siitä Miten asioita tehdään, en niinkään siitä Mitä tehdään.

WP_20160129_003Samuli Ranta: Olen 31-vuotias entinen pesäpalloilija, intohimoinen liikkuja ja kalamies Rovaniemeltä. Toimin tällä hetkellä varhaiskasvatuksen opettajana ja suoritan parhaillaan tohtoriopintoja Lapin yliopistossa. Minua kiinnostaa erityisesti oppimiskokemus. Olen LTOL:n valtuuston jäsen, OAJ:n valtuuston varajäsen sekä Tutkittua varhaiskasvatuksesta –blogin toinen ylläpitäjistä.

Twitter: @hraranta
LinkedIn: Samuli Ranta

2 vastausta artikkeliin “Vieraskynässä ensi viikolla Samuli Ranta

 1. Hei.
  Luin Aamulehdestä mielipideosastossa yhdessä Kettumäen kanssa kirjoittamasi kirjoituksen ”Vuosituhannen tärkeimmät ammatit”. En ole alan ammattilainen, olen kuitenkin kiinnostunut julkisen ja yksityisen sektorin osuudesta palvelutuotannossa.
  Askarruttamaan jäi erityisesti väite, että nopea yksityistäminen hankaloittaa laadukkaan toiminnan toteuttamista. Koska yksityistäminen nähdään suurena peikkona ammattiyhdistysliikkeessä, onhan tämä taas sille yksi voitto. ( Monethan haluavat juuri sitä, että kaikki olisivat työssä julkisella sektorilla, onhan siellä paremmat edut mm. pidempien lomien muodossa. Lisäksi siellä sekä esimies että työntekijä on samalla puolella pöytää, koska työnantajaa ei varsinaisesti ole tai me kaikki olemme sitä. )
  Tarkoittaako väitteesi sitä, että yksityisellä sektorilla hoito ja opetus ei ole laadukasta, vaikka henkilöstö on koulutettu samoissa oppilaitoksissa ? Miten tämä on todettu ? Kuka sen on todennut ? Onko kysymys vain nopeasta yksityistämisessä vai yksityistämisessä ylipäätään ? Miksi yksityistäminen on nopeaa eli kenen viaksi se luetaan ?
  Aika ikävä kuva taas syntyy yksityisestä palvelutuotannosta.

  Tykkää

  1. Tässä on nostettu esille nopea yksityistäminen. Yksityisen osuuden kasvattaminen on kunnan vastuulla ei yksityisen toimijan. Kun puhutaan nopeasta yksityistämisestä silloin viesti menee taholle, joka toimintaa yksityistää. Mikäli ulkoisia palveluja otetaan käyttöön, tulee käyttöönoton olla hallittua. Tähän voi lukea varhaiskasvatuksen lisäksi kaikki muutkin palvelut. Varhaiskasvatukseen esimerkkinä Hs uutinen Alabamasta, jossa on myös todettu, että hallitsematon palvelujen ulkoistaminen vaikuttaa laatuun negatiivisesti. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006078381.html?share=7c1856ec458747b4d729e8a3d169123c&fbclid=IwAR3RoHsSVLL2y88HfXbLppM78y4IymAUj45XadLPeMZEsT8OXscJOybisDY

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s