Vieraskynässä ensi viikolla Mervi Eskelinen ja Jaana Lahdenperä

Katsaus ensi viikkoon:

Varhaiskasvatus on osa suomalaista koulutusjärjestelmää. Sen merkitys tasa-arvoa ja oppimistuloksia parantavana instituutiona on kansainvälisten tutkimusten mukaan kiistaton. Varhaiskasvatuksen asema koulutuspolun osana on vahvistunut hallinnonalan siirryttyä opetus- ja kulttuuriministeriöön. Viimeistään nyt varhaiskasvatuksen luonteva vertailukohta on perusopetus, ei kotihoito. Parhaillaan eduskunnassa oleva uusi varhaiskasvatuslaki selkeyttää osaltaan varhaiskasvatuksen tarkoitusta ja säätää toimenpiteistä, joilla varhaiskasvatuksen tavoitteet voidaan saavuttaa. Laki yhdessä velvoittavan varhaiskasvatussuunnitelman perusteet –asiakirjan kanssa vahvistaa varhaispedagogiikkaa ja selkiyttää myös henkilöstön kelpoisuus- ja osaamisvaatimuksia.

Vieraskynässä:

Mervi Eskelinen

34647333_10216514497482917_1342350530390786048_n

Olen virkavapaalla oleva päiväkodin johtaja Helsingistä. Parhaillaan toimin projektitutkijana Tampereen yliopistossa. Koulutukseltani KM, lto ja hallintotieteiden kandi. Tutkin tällä hetkellä erityisen tuen järjestämistä varhaiskasvatuspalveluissa, aikaisemmin olen tutkinut mm. johtajuutta varhaiskasvatuksen kontekstissa. Olen kiinnostunut varhaiskasvatuksesta instituutiona suomalaisessa yhteiskunnassa.

Twitter: @cwpanaid

34558742_10155851366723401_5357818856758837248_n

Jaana Lahdenperä

Olen lastentarhanopettaja, joka viimeistelee pro graduaan Helsingin yliopiston varhaiskasvatuksen maisteriohjelmassa sekä opiskelen Aalto yliopiston kauppakorkeakoulun johtamisen laitoksella. Kiinnostuksen kohteenani on varhaiskasvatustutkimus, diskurssianalyysi ja suomalaisen varhaiskasvatuksen ja lastentarhanopettajuuden historia.

Twitter: @JaanaLahdpera

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s