Ensi viikolla vieraskynässä Jonna Kangas, Tuulikki Ukkonen-Mikkola ja Samuli Ranta

Jonna Kangas

Jonna Kangas, KT, on yliopistonlehtori ja varhaiskasvatuksen dosentti Helsingin yliopistossa. Hänellä on laaja osaaminen tutkimuksesta sekä varhaiskasvatuksen pedagogisista kysymyksistä, erityisesti leikin ja osallisuuden mahdollistamisesta että varhaiskasvatuksen opettajien ammatillisuudesta, pedagogisesta osaamisesta sekä osallisuudesta omaan työhön. Kangas tutkii pedagogiikkaa ja varhaiskasvatuksen opettajien osallisuutta sekä empiirisesti havinnointi- ja kyselytutkimuksilla, että opetussuunnitelma-analyysien kautta monimenetelmällistä tutkimusotetta hyödyntäen.

Yliopistonlehtorina Kangas toimii varhaiskasvatuksen koulutusohjelmassa, erityisesti kehittäen monimuotokoulutuksen menetelmiä ja pedagogiikkaa. Kangas vastaa Helsingin yliopiston varhaiskasvatuksen opettajan monimuotokoulutuksen suunnittelusta. Kangas toimii luottamustehtävissä Yliopiston opetusalan liiton YLL:n varapuheenjohtaja ja vaikuttaa myös OAJ:n koulutuspoliittisessa toimikunnassa. 

Yhteystiedot

Jonna Kangas, jonna.kangas (@) helsinki.fi

Tuulikki Ukkonen-Mikkola

Tuulikki Ukkonen-Mikkola (KT, LTO) työskentelee Jyväskylän yliopiston varhaiskasvatustieteen oppiaineessa yliopistonlehtorina ja lähijohtajana. Hänen tutkimuksensa  kohdistuu varhaiskasvatuksen pedagogiseen asiantuntijuuteen ja sen kehittämiseen sekä tiimityöskentelyyn. Myös varhaiskasvatuksen opettajankoulutuksen kehittäminen, erityisesti ohjatut harjoittelut sekä perus- ja täydennyskoulutuksen yhdistäminen, ovat hänen tutkimuksellisia kiinnostuksen kohteitaan. Tutkimuksessaan Ukkonen-Mikkola hyödyntää etupäässä laadullista tutkimusotetta, kuten diskurssianalyysia ja erityisesti sitä kautta tunnistettavissa olevia positiointeja. Hän on Suomen varhaiskasvatus ry:n varapuheenjohtaja ja hallituksen jäsen. 

Samuli Ranta


Samuli Ranta on koulutukseltaan varhaiskasvatuksen opettaja ja kasvatustieteen tohtori. Hän työskentelee yliopistotutkijana Itä-Suomen yliopistossa. Hänen kiinnostuksen kohteena on erityisesti tiimityö, varhaiskasvatuksen pedagogiikka ja pedagogiikkaan vaikuttavat tekijät. Ranta on Tutkittua varhaiskasvatuksesta -blogin perustajajäsen sekä yksi blogin päätoimittajista.

Vieraskynässä kolmikko pureutuu varhaiskasvatuksen pedagogiikan teoreettiseen määrittelyyn tutkimuskirjallisuuteen perustuen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s