Ensi viikolla vieraskynässä Siippainen, Kuusiholma-Linnamäki ja Repo

Anna Siippainen (KT, vo) työskentelee parhaillaan post doc apurahatutkijana Tampereen yliopistolla VADA-hankkeessa, jossa tarkastellaan varhaiskasvatuksen paikallisia arviointikäytäntöjä datafikaation aikakaudella. Anna työskenteli Kansallisessa koulutuksen arviointikeskuksessa viisivuotiaiden maksuttoman varhaiskasvatuskokeilun arvioinnissa.

Julia Kuusiholma-Linnamäki (KM, VEO, väitöskirjatutkija) työskentelee arviointiasiantuntijana Kansallisessa koulutuksen arviointikeskuksessa Karvissa. Parhaillaan hän vastaa varhaiskasvatuksen johtamisen nykytilaa tarkastelevasta arvioinnista. Julia toimi viisivuotiaiden maksuttoman varhaiskasvatuskokokeilun kolmannen vaiheen projektipäällikkönä. Julia tekee väitöstutkimusta varhaiskasvatuksen palvelujärjestelmästä ja sen toimivuudesta lasten ja perheiden näkökulmasta osana CHILDCARE-hanketta.

Katja Repo (YTT) työskentelee Tampereen yliopiston lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskus PERLA:n tutkimusjohtajana ja sosiaalipolitiikan yliopistonlehtorina.

Suomessa tuetaan julkisin varoin sekä pienten lasten kotihoitoa että varhaiskasvatusta. Kansallisesti osallistumista onkin pyritty edistämään monin keinoin, kuten alentamalla varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja. Yksi hallituksen toimenpide osallistumisen edistämiseksi oli viisivuotiaiden maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeilu vuosina 2018–2021. Ensi viikolla julkaistavassa tekstissä tarkastelemme maksuttomuuskokeilun varhaiskasvatukseen osallistumisen näkökulmasta. Lisäksi pohdimme, kuinka vallitseva ilmapiiri ja huoltajien näkemykset näkyvät perheiden tekemissä lastenhoitoon ja varhaiskasvatukseen liittyvissä valinnoissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s