Ensi viikolla vieraana Noora Heiskanen

Noora Heiskanen

Kehityksen ja oppimisen tuen suunnittelu perustuu parhaimmillaan lapsen kanssa työskentelevien ammattilaisten ja lapsen vanhempien tiiviiseen yhteistyöhön. Vanhemmilta saatavat havainnot ja tieto lapsen tuen tarpeista saattavat kuitenkin poiketa merkittävästikin siitä, mitä ammattilaiset ajattelevat lapsen tilanteesta. Onko vanhempi tai ammattilainen siis väärässä? Vai onko kyse lapsen tuen tarpeiden moni-ilmeisyydestä, joka saa ne näyttäytymään erilaisina eri ympäristöissä?

Ensi viikon tekstissä KT, VEO Noora Heiskanen kuvaa, miten kuvatunlaiset näkemyserot voivat kaikessa haastavuudessaan tarjota myös oivan mahdollisuuden rakentaa entistä vahvempaa pohjaa lapsen tukemiselle varhaiskasvatuksessa. Tekstissä paneudutaan vanhempien ja ammattilaisten tekevien havaintojen ja näkökulmien eroihin käyttäen esimerkkinä lapsen haastavaksi koetun käyttäytymisen arviointia. Kirjoittaja kuvaa myös toimivia käytäntöjä näkemyserojen nostamisesta yhteiseen keskusteluun vanhempien ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Kirjoittaja KT Noora Heiskanen työskentelee tutkijatohtorina Jyväskylän yliopistossa. Hänen tutkimuksensa kohdistuu varhaiserityiskasvatuksen suunnitteluun ja dokumentointiin. Heiskanen työskentelee Opetushallituksen rahoittamassa tutkimushankkeessa ”Kohti parempaa sosioemotionaalisten taitojen tukemista varhaiskasvatuksessa”.

Yksi vastaus artikkeliiin “Ensi viikolla vieraana Noora Heiskanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s