Ensi viikolla vieraskynässä Pekka Mertala

Pekka Mertala on koulutukseltaan kasvatustieteen tohtori ja lastentarhanopettaja. Hän työskentelee Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnassa tutkijatohtorina keskeisimpänä mielenkiinnonkohteenaan lasten ja varhaiskasvatuksen henkilöstön media- ja teknologiasuhteet ja niiden merkitys varhaiskasvatuksen pedagogiikalle.

Vieraskynäkirjoituksessaan Pekka tarkastelee alle kouluikäisten lasten käsityksiä digitaalisista teknologioista ja niiden toimintaperiaatteista.  Kirjoitus perustuu kahteen tuoreeseen tutkimusartikkeliin. Artikkeleista ensimmäinen, Young children’s conceptions of computers, code, and the Internet on julkaistu International Journal of Child-Computer Interaction -lehdessä maaliskuussa 2019. Toinen artikkeli, Young children’s perceptions of ubiquitous computing and the Internet of Things on puolestaan julkaistu British Journal of Educational Technology -lehdessä Toukokuussa 2019.

Pekan tutkimustyöhön voit tutustua laajemmin täällä. Pekan blogin löydät puolestaan täältä.

Yksi vastaus artikkeliiin “Ensi viikolla vieraskynässä Pekka Mertala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s